Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση επαναλειτουργίας σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας εύχομαι καλή χρονιά!! Υγεία και ευημερία στις οικογένειές σας.

Όπως ήδη γνωρίζετε, από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, η σχολική μας μονάδα επαναλειτουργεί σε πλήρες πρόγραμμα: πρωινό και ολοήμερο. Οι ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας  «λόγω μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2(COVID-19)», επιβάλλουν την αυστηρή τήρηση ενός πρωτοκόλλου λειτουργίας. Για να εφαρμοστεί, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Ιδιαίτερα σημαντική θα ήταν η δική σας συμβολή στα παρακάτω σημεία:

  • Αποφυγή συνωστισμού των συνοδών στην είσοδο του σχολείου κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών/ριών.

Κατά την προσέλευση από τις 8:00 έως 8:15 οι μαθητές/ήτριες θα κατευθύνονται στις τάξεις τους.

Η αποχώρηση θα γίνεται σταδιακά ανά τμήμα ως εξής: A΄ B΄ τάξεις: 13:15 / Γ΄ Δ΄ τάξεις: 13:20 /Ε΄ Στ΄ τάξεις:13:25.

  • Χρήση μάσκας: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (εξαιρείται η ώρα της γυμναστικής)

Είναι πολύ σημαντικό,  τα παιδιά να διαθέτουν το κατάλληλο  μέγεθος μάσκας, προκειμένου να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο (στόμα και μύτη) και να την χρησιμοποιούν κατάλληλα.

Σημαντικό είναι επίσης η μάσκα να διατηρείται στεγνή και καθαρή, επομένως πρέπει να αλλάζει ανά δίωρο. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να υπάρχουν στην τσάντα τρεις μάσκες και μια επιπλέον για τους/τις μαθητές/ήτριες που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα θα διατεθούν σε όλους/ες τους/τις μαθητές/ήτριες οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων  που παραλάβαμε από τον Δήμο Βύρωνα (δυο για κάθε μαθητή /ήτρια).

Το σχολείο λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια και η συνεργασία μας είναι απαραίτητη σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία που όλοι ελπίζουμε σύντομα να παρέλθει.

Με εκτίμηση