Ανακοινώσεις

Έναρξη σχ. έτους 2021-2022

Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

 Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:00, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή του Αγιασμού στη σχολική μας μονάδα για την  έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, όπως προβλέπεται από τις σχετικές Εγκυκλίους:
(Αρ. πρ. 109660ΓΔ4/08-09-21 &. Αρ.Πρ.Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020)

Προγραμματισμός για τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 :

08:15-08:30: Προσέλευση των μαθητών/ριών των Β΄, Γ΄, Δ , Ε΄, ΣΤ’ τάξεων (χωρίς συνοδούς/ χωρίς τσάντες). Οι μαθητές/ήτριες θα κατευθύνονται στις αίθουσες διδασκαλίας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

8:30-8:45: Προσέλευση των μαθητών/ριών της Α΄ τάξης με τη συνοδεία ενός/μιας συνοδού. Οι μαθητές /ήτριες  της  Α΄ τάξης, με τους/ τις συνοδούς τους,  θα παραμείνουν στο προαύλιο όπου θα παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού τηρώντας τις αποστάσεις.

Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες θα εισέρχονται στο σχολείο αφού επιδείξουν self test προηγούμενου εικοσιτετραώρου στο υπεύθυνο προσωπικό του σχολείου που θα βρίσκεται στην είσοδο .

Μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί θα φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Μετά τη λήξη της τελετής του Αγιασμού, ο ιερέας θα επισκεφθεί με Αγιασμό όλα τα τμήματα του σχολείου.

Οι μαθητές /μαθήτριες της Α΄ τάξης θα αποχωρήσουν μετά τη λήξη της τελετής του Αγιασμού.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών/ριών των Β΄, Γ΄, Δ΄,Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων στις αίθουσες, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς  ενημέρωση, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού και  την ορθή χρήση της μάσκας και συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και την παρουσία  μαθητών/ριών σε αυτό .

 Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει σταδιακά ως εξής:

10:00: Αποχώρηση μαθητών/ριών Ε΄ Στ΄ τάξεων

10:05: Αποχώρηση μαθητών/ριών Γ΄ Δ΄ τάξεων

10:15: Αποχώρηση μαθητών/ριών Β΄ τάξης

Από την  Τρίτη, 14/09/2021 οι μαθητές /ήτριες προσέρχονται με τις τσάντες τους και  το πρωινό ωρολόγιο  πρόγραμμα του σχολείου τηρείται κανονικά, με ώρα προσέλευσης για όλες τις τάξεις 8:00-8:15 και σταδιακή αποχώρηση ανά τάξη, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού, από τις 13:15.

Οι μαθητές/ήτριες της Α΄ τάξης προσέρχονται στο σχολείο με τον/τη συνοδό τους. Μετά την κατανομή τους  σε τμήματα, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, μπαίνουν  στις αίθουσές τους και οι συνοδοί συγκεντρώνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τη Διευθύντρια, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Στην ίδια συνάντηση μπορούν να πάρουν μέρος και οι γονείς των νέων μαθητών του σχολείου μας ανεξάρτητα από την τάξη φοίτησης.

  • Τα βιβλία θα μοιραστούν σταδιακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
  • Από την ίδια μέρα θα λειτουργεί και το κυλικείο, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ.
  • Όλοι οι μαθητές, καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο,  θα φορούν μάσκα και θα έχουν μαζί τους δυο επιπλέον μάσκες, σε σακουλάκι,  που θα χρησιμοποιούνται ανά διδακτικό δίωρο. Επίσης θα υπάρχει πρόβλεψη για σακουλάκι φύλαξης της χρησιμοποιημένης μάσκας.
  • Κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι μαθητές /ήτριες, πριν την είσοδό τους στο σχολείο, πρέπει να επιδεικνύουν στον/στην υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό τη Βεβαίωση αρνητικού self test την οποία κατόπιν θα κρατούν στην τσάντα τους.
  • Για την ακριβή ημέρα έναρξης του Ολοήμερου προγράμματος, θα υπάρξει σχετική Ανακοίνωση. Αν υπάρχει κάποια αλλαγή, σχετικά με την εγγραφή των μαθητών για τους οποίους έχει κατατεθεί Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο, παρακαλούμε  να μας την γνωστοποιήσετε, επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το σχολείο, άμεσα.
  • Έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και καλής λειτουργίας του σχολείου προς όφελος των μαθητών, επιθυμούμε την καλή συνεργασία και ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους . Καλή σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση

 

        Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                              Η Διευθύντρια

                                                                                               Αικατερίνη Αραβανή

*τηλ. επικοινωνίας: 2107665040

*email: mail@9dim-vyron.att.sch.gr