Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας του σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 10/01/2022, επιστρέφουμε στο σχολείο μας, μετά από τις διακοπές. Με την ευχή να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε μια καλή χρονιά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ:

  • Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό, μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test), είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές/-ριες, εμβολιασμένους/νες και μη.
  • ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (10-15/1) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΡΙΑ SELF- TEST ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (10/1), ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (11/1) ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (14/1).
  • Τη βεβαίωση αρνητικού self test, Σχολική κάρτα, οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές/-τριες κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο. Οι γονείς των μαθητών/-τριων πρέπει να καταχωρούν το αποτέλεσμα του self test, απαραιτήτως, στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Μαθητές/-τριες που απουσιάζουν, θα επιστρέφουν με βεβαίωση αρνητικού self test.
  • Από την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, θα μπορούν οι γονείς των μαθητών/-τριών του σχολείου μας, να προμηθεύονται πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) από τα φαρμακεία. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία. Από αυτά τα τεστ, τα τρία θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα, προ Δευτέρας, προ Τρίτης και προ Παρασκευής και τα άλλα δύο τη δεύτερη εβδομάδα προ Τρίτης και προ Παρασκευής.

Παρακαλούμε θερμά για την συνεπή εφαρμογή όλων των παραπάνω.

Η Διευθύντρια

    Αικατερίνη Αραβανή


Ακολουθούν το πρόγραμμα διαγνωστικών ελέγχων καθώς και οι τρόποι ελέγχου των σχολικών στενών επαφών κρούσματος.

Πρόγραμμα διαγνωστικών ελέγχων μετά τις διακοπές