Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τον Αγιασμό

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

 Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή του Αγιασμού στη σχολική μας μονάδα για την  έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021, όπως προβλέπεται από τη σχετική Εγκύκλιο: «Λειτουργία των Δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος  2020-2021» (Αρ. Πρ. Φ7/118240/Δ1-09/09/2020)

Ο προγραμματισμός για την συγκεκριμένη ημέρα είναι ο εξής:

8:00-8:15: Προσέλευση των μαθητών/ριών των Β΄, Γ΄, Δ , Ε΄, ΣΤ’ τάξεων (χωρίς συνοδούς). Οι μαθητές/ήτριες θα κατευθύνονται στις αίθουσες διδασκαλίας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

8:15-8:30: Προσέλευση των μαθητών/ριών της Α΄ τάξης με τη συνοδεία ενός/μιας συνοδού. Οι μαθητές /ήτριες  της  Α΄ τάξης, θα παραμείνουν στο προαύλιο όπου θα γίνει η κατανομή τους σε τμήματα.

Μετά την κατανομή, οι μαθητές/ήτριες της Α΄ τάξης, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, μπαίνουν  στις αίθουσές τους και οι συνοδοί συγκεντρώνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τη Διευθύντρια, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

11:00: Τελετή του Αγιασμού στον  αύλειο  χώρο του σχολείου,  παρουσία εκπαιδευτικών, των μαθητών/ριών της Α΄ τάξης και των συνοδών τους.

Μετά τη λήξη της τελετής του Αγιασμού, ο ιερέας θα επισκεφθεί με Αγιασμό όλα τα τμήματα του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών/ριών στις αίθουσες, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς  ενημέρωση, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού και  την ορθή χρήση της μάσκας και συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και την παρουσία  μαθητών/ριών σε αυτό .

Όλοι οι μαθητές/ ήτριες θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία, το ατομικό τους παγούρι και τις μάσκες (εφόσον αυτές έχουν διανεμηθεί στη σχολική μονάδα μέχρι τη συγκεκριμένη ημέρα)

 Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει σταδιακά ως εξής:

12:00: Αποχώρηση μαθητών/ριών Ε΄ Στ΄ τάξεων

12:05: Αποχώρηση μαθητών/ριών Γ ΄ Δ΄ τάξεων

12:10: Αποχώρηση μαθητών/ριών Α΄ Β΄ τάξεων

Επισημαίνουμε τα παρακάτω :

  • Όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί των μαθητών/ριών της Α΄τάξης μπαίνουν στο σχολείο φορώντας μάσκα.
  • Κατά τη διάρκεια της παραμονής στον αύλειο χώρο, τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.
  • Κατά την είσοδο των συνοδών της Α΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την τήρηση των αποστάσεων.  
  • Οι μαθητές/ήτριες πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα για να παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία και τα υπόλοιπα αντικείμενα (παγούρι και μάσκες).

Την Τρίτη, 15/09/2020 το πρωινό ωρολόγιο  πρόγραμμα του σχολείου θα τηρηθεί κανονικά, με ώρα προσέλευσης για όλες τις τάξεις 8:00-8:15 και αποχώρηση 13:15.

Από την ίδια μέρα θα λειτουργεί και το κυλικείο, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ.

  • Όλοι οι μαθητές, καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο,  θα φορούν μάσκα και θα έχουν μαζί τους δυο επιπλέον μάσκες, σε σακουλάκι,  που θα χρησιμοποιούνται ανά διδακτικό δίωρο. Επίσης θα υπάρχει πρόβλεψη για σακουλάκι φύλαξης της χρησιμοποιημένης μάσκας.
  • Στην περίπτωση που δεν έχουν διανεμηθεί στη σχολική μονάδα οι επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες μάσκες, οι γονείς πρέπει να φροντίσουν για την ύπαρξη μασκών (δυο επιπλέον από εκείνη που θα φοριέται ήδη) στα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή/ήτριας.
  • Για την ακριβή ημέρα έναρξης του Ολοήμερου προγράμματος, θα υπάρξει σχετική Ανακοίνωση. Αν υπάρχει κάποια αλλαγή, σχετικά με την εγγραφή των μαθητών για τους οποίους έχει κατατεθεί Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο, παρακαλούμε  να μας την γνωστοποιήσετε, επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το σχολείο, άμεσα.

Προσβλέπουμε στην καλή επικοινωνία και διάθεση συνεργασίας από όλους για να λειτουργήσουμε με ασφάλεια σε ιδιαίτερες συνθήκες και να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά έχοντας ως προτεραιότητα τους μαθητές μας.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Αικατερίνη Αραβανή