Ανακοινώσεις

Η μπάλα – Φτιάχνουμε και παίζουμε με αυτοσχέδιες μπάλες

Στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης οι μαθητές της Δ΄ τάξης αυτοσχεδίασαν φτιάχνοντας τις δικές τους μπάλες. Οι μαθητές με αφορμή την ενότητα που αφορούσε τις μπάλες από την αρχαιότητα ως σήμερα και τη χρήση των διαφορετικών υλικών, εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν τις δικές τους μπάλες. Η ιδέα ήταν κάθε μαθητής να φτιάξει μια μπάλα με υλικά που είχε στο σπίτι αφού σκεφτεί ένα παιχνίδι που θα παίξει όλη η τάξη με αυτήν, κατά την επιστροφή μας στο σχολείο. Η κατασκευή λοιπόν έπρεπε να έχει τις διαστάσεις και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται για να χρησιμοποιηθεί για το παιχνίδι επιλογής.

Εδώ η συλλογή από τις αυτοσχέδιες μπάλες.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν: μπαλόνι, χαρτί, ύφασμα, παλιά ρούχα, παλιές κάλτσες, σακούλες, αλευρόκολλα, χαρτοταινία, κολλητική ταινία, κόλλα.

Παραδοσιακό παιχνίδι που παίξαμε με τις μπάλες της μαθήτριας Ανδριανής Δαλιανούδη: Εφτάπετρο

Παιχνίδι: «Τα πέντε χτυπήματα»
από τη μαθήτρια Κορίνα Θεολόγη

Υλικά: Μια μικρή ελαφριά μπάλα φτιαγμένη από χαρτί και χαρτοταινία

Περιγραφή: Οι μαθητές σχηματίζουν ένα κύκλο. Ένας μαθητής μπαίνει στη μέση του κύκλου κρατώντας τη μπάλα. Αρχίζει να πετάει τη μπάλα ψηλά ενώ την χτυπά μια με το δεξί μια με το αριστερό χέρι, μετρώντας τα χτυπήματα. Αν καταφέρει να κάνει 5 χτυπήματα χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει στο έδαφος κερδίζει και δίνει τη μπάλα σε ένα συμμαθητή του. Αν η μπάλα πέσει κάτω, μετράει μέχρι το 5, μαζεύει τη μπάλα και κυνηγάει τους υπόλοιπους μαθητές που τρέχουν για να αποφύγουν το χτύπημα. Μόλις καταφέρει να χτυπήσει ένα συμμαθητή του ο γύρος τελειώνει και ο μαθητής που χτυπήθηκε είναι αυτός που παίρνει τη μπάλα για να ξεκινήσει ο επόμενος γύρος.