Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικές

Μαθητικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ταχ. Δ/νση: Θυμάτων Πολέμου 27
Ταχ. Κώδικας: 16233
Πληροφορίες : Αραβανή Αικατερίνη
Τηλ. & Fax: 210 7665040
e-mail: mail@9dim-vyron.att.sch.gr                                                              

Καρέας, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : Διεξαγωγή του 11ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά για μαθητές Δημοτικού Σχολείου «Παιχνίδι και Μαθηματικά», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας προτίθεται να λάβει μέρος στον 11ο πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με τίτλο «Παιχνίδι και Μαθηματικά», για μαθητές Δημοτικού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 10 Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, κατά τις ώρες 8:15 έως 10:15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.
Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :
? να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
? να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
? να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.
Ορισμένα από τα ερωτήματα -δραστηριότητες που θα περιέχει ο διαγωνισμός θα δοθούν ως παιχνίδι, στο οποίο οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι, ως απάντηση. Επίσης, ορισμένα ερωτήματα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Παρακαλούμε αν, μετά από την παραπάνω ενημέρωση, δεν επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού σας , να το κάνετε γνωστό στο σχολείο με γραπτό σημείωμά σας μέχρι την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.

Η Διευθύντρια

Κατερίνα Αραβανή